Kvizas „MYLIU KINĄ“

Print Friendly, PDF & Email

2003-aisiais Lietuvos muzikos padangėje pasirodė grupės „ŽAS“ daina „Myliu kiną“. Minėto kūrinio žodžiai ir virto šio kvizo atsakymais.

0%
0 balsavo, 0 vidurkis
2

Sėkmės!

Laikas baigėsi!


Sukurta

MYLIU KINĄ

2003-aisiais Lietuvos muzikos padangėje
pasirodė grupės „ŽAS“ daina „Myliu kiną“.
Minėto kūrinio žodžiai ir virto šio kvizo atsakymais.

Liko kartų išspręsti užduotis: 3

1 / 10

1. Tikriausiai žinojote, o galbūt kažkam dabar bus naujiena, tačiau lietuvių rašytojas Vincas Krėvė-Mickevičius mėgo rinkti patarles ir priežodžius. Pavyzdžiui: „Aplinkui - X, o tiesiai - tik ryt tenuvažiuosi“. Kas yra X šioje patarlėje?

8 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

2 / 10

2. Pirmą kartą šiai žemės ūkio kultūrai vietos žurnalo „Time“ viršelio kampe atsirado 1959-aisiais, kadangi viršelio centre puikavosi šią kultūrą protegavusio politiko veidas. Tuo tarpu 2008-asiais šiai žemės ūkio kultūrai skirta centrinė „Time“ viršelio dalis, kadangi buvo rašoma apie biokurą. Įvardykite šią žemės ūkio kultūrą.

9 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

3 / 10

3. „Ačiū JIEMS“ – tai prekybos tinklo „Maxima“ inicijuotas projektas, skirtas padėkoti įvairių profesijų atstovams, stovėjusiems priešakinėse linijose kovojant su koronavirusu, kad Lietuvos gyventojai nejaustų pačių būtiniausių dalykų stygiaus. Kas yra JIS?

7 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

4 / 10

4. 2011-aisiais reklamos agentūra „Dovydas ir Galijotas“ išplatino naujieną, kad link „Universal Studios“ artinasi vienas veikėjas. Parašykite veikėjo vardą dviem žodžiais.

11 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

5 / 10

5. Anot buvusio krašto apsaugos ministro Audriaus Butkevičiaus, nė vienas JIS nemąsto juridinėmis kategorijomis. JIS siekia konkretaus politinio efekto ir mąsto, kaip diskredituoti vyriausybę. JIS galvoja, kaip įbauginti į gražų viešą renginį susirinkusius žmones, kad šie nebedrįstų kelti kojos iš namų. Kas yra JIS?

10 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

6 / 10

6. 1978-aisiais kelios šios poros dainos buvo pakilusios į pasaulio muzikos topų viršūnes, o vyriškis netgi buvo nominuotas „Oskarui“ už geriausią vyro vaidmenį. Kokia šio aktoriaus pavardė?

8 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

7 / 10

7. 20-tojo amžiaus septintajame dešimtmetyje JIS išpopuliarėjo ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje. Filme „Kaukazo belaisvė arba nauji Šuriko nuotykiai“ mokoma JO pradmenų - numetus vieną nuorūką, ši traiškoma kaire koja, numetus antrą nuorūką, ši traiškoma dešine koja, o vėliau abi nuorūkos traiškomos abiem kojomis kartu. Kas yra JIS?

7 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

8 / 10

8. (i) Tuo, kaip Vytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas vadino vieną pagrindinių „Dviračio žinių“ scenaristų, vadinamas ir Meghan Markle vyras. Koks tas vardas?
(ii) Nors mums įprasta šio žodžio daugiskaita, yra ir vienaskaitinė šio žodžio forma - atskiras karolių ar rožinio rutuliukas. Koks tai žodis?
Parašykite atsakymus į abu klausimus.

13 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

9 / 10

9. Tai 1987-ųjų filmo minimalistinio plakato fragmentas. Koks filmo pavadinimas (orig.)?

7 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

10 / 10

10. Tai paskyros „JI.lt“ logotipas. Kitos JOS itin svarbios patarlėse, tačiau žodžio „JI“ nerasime jokioje lietuviškoje patarlėje. Kas yra JOS?

7 characters left (liko raidžių įrašyti į atsakymo laukelį)

Jūsų rezultatas yra

Rezultatų vidurkis yra 60%

Pasidalinkite savo rezultatu:

LinkedIn Facebook Twitter
0%

ŽaidėjasPradėtaSugaišta laikoRezultatas
Endy13:53:57 Mar 20, 20246 min. 30%
sss21:57:29 Mar 17, 20248 min. 29 sek.90%

Loading

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.